Ключовою темою розмови політиків буде візит Сі Цзіньпіна, який приїде до Франції 5 травня, і пробуде там три дні.


Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон проведуть таємну вечерю в Парижі. Зустріч відбудеться за кілька днів до приїзду до Франції лідера Китаю Сі Цзіньпіна, пише Politico.

 

За інформацією видання, Шольц та Макрон будуть на зустрічі зі своїми дружинами. Вечеря пройде в одному із французьких ресторанів.

 

Зазначається, що ключовою темою буде візит Сі Цзіньпіна, який приїде до Франції 5 травня, і пробуде там три дні. Німецький канцлер, ймовірно, розповість французькому президентові про свою поїздку до Китаю минулого місяця.

 

Макрон планує переконати Шольца бути з ним на зустрічі з Сі Цзіньпіном. Також планується, що участь візьме голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

 

Видання пише, що під час вечері Макрон та Шольц можуть обговорити і фінансування сфери оборони в Європейському Союзі. Президент Франції хоче створення "оборонних облігацій", які передбачають випуск у Європі боргових зобов'язань для фінансування військових інвестицій. Шольц поки що не підтримує ініціативу.