Як впоратися зі стресом: прості та ефективні рішення.

Багато хто щодня стикається з проблемами і труднощами, які можуть стати причиною стресу. Сильні негативні емоції негативно позначаються на самопочутті та стані здоров'я людини. Хронічні стреси призводять до зниження працездатності, погіршення концентрації уваги та розвитку депресії. Фізичне відсторонення викликає відчуття самотності й нерідко посилює тривогу. Стрес здатний накопичуватися. Якщо пустити проблему на самоплив, висока ймовірність професійного вигорання.

 .Image

Перша допомога в разі стресу


Психологи радять не накопичувати психоемоційне напруження. Важливо своєчасно відключати емоції. А після трудового дня повноцінно розслаблятися і відпочивати. Якщо на роботі довелося відчути невдоволення начальника, конфлікти з клієнтами та колегами, приготуйте апетитну вечерю і відкрийте шампанське Боттега, вишуканий смак якого змусить забути про все на світі. Келих ігристого вина на додачу до овочевого салату, брускеток з авокадо і креветками підніме настрій і змусить поглянути на ситуацію під позитивним кутом. На завершення вечора зробіть дихальну гімнастику і прийміть теплу розслаблюючу ванну з ароматною піною. Після такої реабілітаційної програми забезпечено глибокий, відновлювальний сон.

Как бороться со стрессом

Нормальная реакция организма на стресс отражается в потере аппетита, ухудшении настроения и расстройстве сна. У человека возникает чувство беспокойства и печали, уменьшается интерес к хобби, исчезает желание общаться с другими людьми. Если раньше увлеченно готовил разнообразные блюда или активно украшал дом предметами декора, купленными на Маудау, после пережитого стресса маленькие радости жизни не доставляют удовольствия и отодвигаются на второй план. Как противостоять стрессу:

Відмовтеся від постійного перегляду новин у соціальних мережах. Інформація про події, що травмують, може засмутити.
Любіть і бережіть себе. Ведіть здоровий спосіб життя - займайтеся спортом, їжте корисну і смачну їжу, більше спіть і відпочивайте.
Застосовуйте розслаблювальні практики. Медитація, заняття йогою, дихальна гімнастика допоможуть відновити внутрішню рівновагу. Регулярно відвідуйте SPA-салон, щоб отримувати процедури формату релакс - ручний масаж і гідромасаж, ванни та обгортання.

Глибоке дихання - оперативний спосіб впоратися з прискореним серцебиттям, задишкою, посиленим потовиділенням. І пам'ятайте, якщо не можете змінити ситуацію, поміняйте ставлення до неї. Сприймайте начальника або неприємного колегу як неминучість, яка закінчиться після трудового дня. Психологічно підготуйтеся до нападок ззовні, щоб зменшити вплив на свій настрій. Не варто відмовлятися від спілкування з близькими людьми та друзями. Нерідко підтримка тих, хто щиро співчуває та переживає, дає змогу знову відчути себе щасливим. Проводьте більше часу з позитивними людьми, щоб разом гуляти на свіжому повітрі та займатися цікавими справами. Психологи рекомендують тісно спілкуватися з домашніми улюбленцями - кішками, собаками, дрібними гризунами. Згідно з дослідженнями 20-хвилинне спілкування з тваринами знижує рівень психоемоційного напруження. Ефект пояснюється підвищенням концентрації гормону окситоцину, який викликає почуття задоволення та усуває тривогу.

Читайте також:
Honda отзывает более миллиона машин
ПриватБанк заблокировал счет: «Деньги поступают, но…»
Крупный провайдер отключил интернет из-за аварии
В России  пострадало много людей при жесткой посадке самолета В России  пострадало много людей при жесткой посадке самолета
В России  пострадало много людей при жесткой посадке самолета
В Киеве опять смог: КГГА говорит о загрязнении воздуха
Выводят на сцену под руку: еле стоящая на ногах Лобода скрывает тяжелое заболевание?