Президент запевнив, що буде зроблено все, щоб на всій нашій землі можна було повернутися до шкіл, до університетів "нормально, без онлайну".

У п’ятницю, 1 вересня, у вечірньому відеозверненні до народу президент України Володимир Зеленський зачепив кілька тем, але головною назвав початок навчального року.

"Найголовніше за сьогодні. Найбільш емоційне. Впевнений, не лише для мене. Більш як 3 мільйони 700 тисяч українських дітей сьогодні розпочали новий навчальний рік. Більшість - в Україні. Більшість - в офлайн або змішаному форматі, коли все ж таки зберігається соціальна взаємодія між дітьми. Звичайно, ми зробимо все, щоб на всій нашій землі можна було повернутися до шкіл, до університетів - нормально. Без онлайну. Програма створення укриттів буде реалізована. І свободу повернемо на всю нашу землю. Усмішка кожної дитини сьогодні, кожна квітка, яку діти принесли до школи, кожен урок, який сьогодні провели українські вчителі, і кожна мрія, яка виникла сьогодні в українських дітей, - усе це докази того, що Україна точно витримає. Життя триває. Життя міцнішає. І буде день, коли 1 вересня на всій нашій землі стане однаково мирним і безпечним. Слава всім, хто наближає такий час! Час нашої перемоги", - запевнив Зеленський.