Важливо, щоб у перші два роки Україна отримувала транші по 18 млрд євро, надалі стійкість держави зростатиме, підкреслив український лідер.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 1 лютого у своєму відеозвернені подякував партнерам з ЄС за 50 мільярдів євро та повідомив, як відбудеться розподіл коштів. 

"Сьогодні - довгоочікуване рішення Євросоюзу: 50 мільярдів євро для України. Програма підтримки. Довготривала - на чотири роки. І це означає, що українці мають фінансові гарантії для нашої соціальної стабільності. Рішення ухвалене сьогодні на Європейській раді - на рівні лідерів", - сказав він. 

Зеленський відзначив, що важливо, аби розподіл цих коштів відбувся за аналогією до попереднього формату підтримки.

"Перші два транші потребуємо більшої суми - 18 млрд євро на рік, а далі стійкість держави буде більшою", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що завдяки довготривалій програмі підтримки від ЄС українці мають фінансові гарантії для соціальної стабільності.

"Європа продемонструвала саме таку єдність, яка потрібна. 27 країн - разом. Інституції Євросоюзу - у повній взаємодії. Це чіткий сигнал Москві, що Європа вистоїть і що Європу не зламати будь-якими деструктивними хвилями, які завжди придумують у Кремлі", - наголосив Глава держави.

Зеленський також додав, що голосування за допомогу - це чіткий сигнал через Атлантику про те, що Європа бере на себе зобов'язання.