Президент відзначив українських захисників неба - під час ракетного удару вранці вдалося збити значну частину російських ракет.

Вечірнє відеозвернення до народу України в п'ятницю, 8 грудня, президент України Володимир Зеленський розпочав з подяки захисникам неба. Крім того, він повідомив про зовнішньополітичну роботу, засідання Ставки, а також відзначив окремих воїнів.

"Передусім хочу відзначити наших захисників неба - під час ракетного удару вранці вдалося збити значну частину російських ракет. Утім не всі. Були влучання в Харкові, також у Дніпропетровській області. Загинула одна людина. Мої співчуття рідним і близьким. Максимально активно працюємо з партнерами заради посилення української ППО. Продовжуємо цю роботу й зараз-– майже кожен тиждень дає Україні нові домовленості, нові можливості. Цей російський режим повторює зло, яке вже наробив, але намагається щоразу зробити удар більш болісним. Ми це усвідомлюємо. І я дякую кожному й кожній, хто захищає Україну від шахедів, хто відбиває російські ракетні удари, дякую нашій розвідці та кожному з партнерів, хто вже ухвалив рішення про підтримку українського повітряного щита і хто робить санкції проти держави-терориста саме такими, які здатні її обмежувати. І хай у Росії не сумніваються: усі - від терористів до пропагандистів терору - вони усі відповідатимуть. І за кожен удар", - сказав президент.

Президент також розповів про ключові теми засідання Ставки і поіменно відзначив окремих бійців.

Зеленський підкреслив також успіхи зовнішньополітичної роботи, важливої для перемоги України над ворогом і покарання воєнних злочинців.