Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину відвідав командні Збройних Сил, які ведуть наступальні дії у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Соледар» та «Хортиця». Президент заслухав доповіді з оперативної обстановки, а також обговорив із військовими проблемні питання, передає УНН з посиланням на Telegram президента.

"Сьогодні працюємо на Донеччині. Відвідав 22-гу окрему механізовану бригаду, яка виконує бойові завдання у складі тактичної групи «Адам» оперативно-тактичного угруповання «Соледар». Обговорили з командиром бригади проблеми, із якими стикаються воїни, і пропозиції щодо їх розв’язання. Щодня я отримую загальну інформацію. Вона дає широке розуміння ситуації, і це теж дуже важливо. Але я хотів сам відвідати всі бригади окремо, щоб точково зрозуміти проблеми кожної з них", - повідомив Зеленський.

Президент відвідав командний пункт 5-ї окремої штурмової бригади, яка виконує бойові завдання у складі оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» на Бахмутському напрямку.

"Обговорили з командиром бригади важливі теми: обстановку в зоні відповідальності бригади, підготовку захисників, потреби в озброєнні й техніці та проблемні питання", - повідомив президент.

Від початку повномасштабного вторгнення 80-та окрема десантно-штурмова бригада виконує бойові завдання у складі ОСУВ «Олександрія» на Миколаївському напрямку, ОСУВ «Хортиця» на Ізюмському, Куп’янському, Бахмутському, Северодонецькому напрямках.

57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка. Виконує бойові завдання у складі ОСУВ «Олександрія» на Запорізькому напрямку й ОСУВ «Хортиця» на Бахмутському, Попаснянському, Северодонецькому напрямках.

"Дякую за потужні результати, вашу хоробрість і відвагу в боях! Україна пишається кожним своїм воїном", - підсумував президент.