Президент Володимир Зеленський відвідав Київську область, де оглянув будівництво житла, що зводиться в селі Тарасівка для людей, які втратили свої домівки через війну. Про це УНН інформує з посиланням на повідомлення Офісу Президента.

«Під час робочої поїздки до Київської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом будівництва житла для людей, постраждалих від російського вторгнення, що зводиться в селі Тарасівка за кошти благодійників», - ідеться в повідомленні.

Зеленський відвідав «Містечко Хансена», яке будує компанія Wasatch Group у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine with Love.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "єВідновлення": сертифікати на придбання житла замість зруйнованого рф почнуть діяти з наступного місяця

«(Засновник Wasatch Group – ред.) Делл Лой Хансен детально розповів Володимиру Зеленському про реалізацію проєкту та про подальші плани розбудови Тарасівки. Він запевнив, що містечко площею 9 га намагаються будувати швидко, але якісно. У готових квартирах є все необхідне для комфортного проживання: меблі, сучасна техніка, текстиль та подарункові пакунки з наборами посуду. Помешкання типові, мають від 2 до 5 кімнат і можуть вмістити великі родини з 5-6 осіб. Також тут планують облаштувати квартири для дитячих будинків сімейного типу», - зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що на території містечка також буде збудована школа на 600 учнів, дитячий садок на 70 малюків, бібліотека, публічні простори, кухня тощо.

Як поінформували Президента заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба та голова Київської ОВА Руслан Кравченко, житло в містечку надаватиметься тимчасово на безплатній основі внутрішньо переміщеним українцям, які втратили свої помешкання внаслідок повномасштабного російського вторгнення, членам сімей загиблих захисників, інвалідам війни, постраждалим від війни тощо.

«Проєкт реалізовуватиметься в чотири черги. На першому етапі до 80 квартир у містечку заселиться 350 осіб. Загалом проєкт передбачає надання осель для 450 родин», - сказано в повідомленні.