Мова також йшла про питання підготовки угоди між Україною та Німеччиною про безпекові гарантії.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Про це глава держави повідомив у Telegram в середу, 24 січня.

Зеленський подякував Шольцу за його особисті зусилля у підтримці України з боку ФРН, за збільшення оборонної допомоги нашій державі на 2024 рік до 8 млрд євро, а також рішення про передачу Україні шести гелікоптерів Sea King Mk41.

"Докладно обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО, а також артилерії та бронетехніки", – написав президент.

Також Шольц і Зеленський обговорили питання підготовки угоди між Україною та ФРН про безпекові гарантії та найближчі заходи двостороннього політичного діалогу.

"Приділили увагу питанням початку фактичного переговорного процесу щодо вступу України до ЄС. Відзначив важливу роль Німеччини в цьому та акцентував на необхідності подальшої підтримки України. Також обговорили питання забезпечення макрофінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу", – додав президент.