Президент подякував канцлеру за оборонний пакет від ФРН на загальну суму понад 1 млрд євро та виконання домовленостей.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Про це повідомила пресслужба українського лідера у п’ятницю, 20 жовтня.

Вказано, що президент подякував Шольцу за оборонний пакет від ФРН на загальну суму понад 1 млрд євро та результативне виконання домовленостей.

"Те, що ми проговорювали в Гранаді, – усі ці домовленості виконуються. Я дуже вдячний за нещодавній оборонний пакет, який, зокрема, передбачає передачу IRIS-T, Patriot і ракет до них, які є критично необхідними для нашої стійкості цієї зими, – сказав Зеленський.

Він розповів канцлеру про ситуацію на фронті та невдалі спроби наступу росіян, зокрема про їхні катастрофічні втрати ворога під Авдіївкою.

Зеленський і Шольц обговорили ситуацію на Близькому Сході та погодилися з необхідністю недопущення ескалації насильства й розростання війни.

Також мова йшла про реалізацію Формули миру та підготовку наступної зустрічі на рівні радників із питань національної безпеки лідерів держав, яка скоро відбудеться на Мальті. Україна розраховує на участь представника ФРН в цій зустрічі.

Зеленський також розповів про ухвалення Верховною Радою законів, необхідних для виконання рекомендацій Єврокомісії з метою початку переговорів про вступ України до ЄС.