Вибори в РФ: Зеленський пояснив, чого слід чекати

Фото: Пресс-служба президента України

Зеленський нагадав, що всередині Росії нині нема реальної політичної опозиції Путіну

Голова держави наголошує, що Захід сам має знати чи визнавати недемократичні вибори президента Росії легітимними.

Володимир Путін остаточно втратить легітимність як законний керівник держави в результаті недемократичних виборів в Росії, що відбудуться в березні 2024 року. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Associated Press, опублікованому в Telegram-каналі українського лідера в суботу, 2 грудня.

"Ми розуміємо, що вибори в Росії проходять недемократично. Не важливо, як вони проходять – всі знають, яким буде результат... Запитання до світу: це можуть бути нелегітимні вибори, які світ не визнає. Тут "гра" вже буде на боці західних лідерів цивілізованого світу - визнати їх чи ні. До слова, може бути переломний момент - нелегітимність президента Путіна", - наголосив глава держави.

За його словами, західний світ без нагадувань з Києва має сам розуміти, що не слід визнавати російські вибори через їхню недемократичність.

Зеленський також нагадав, що всередині Росії нині нема реальної політичної опозиції Путіну.

"Ми бачимо цих людей. Ми бачимо таку опозицію умовну або штучну, у якої з Путіним однакові погляди на війну, на світову ізоляцію Росії, на використання ядерної зброї, економіку, окупацію України. Це не опозиція. Це просто ще один супутник Путіна, хоча і з іншим обличчям, ім'ям і тим же самим дияволом в середині", - наголосив український лідер.