Президент України Володимир Зеленський до Дня Державного прапора України привітав українців зі святом та заявив, що український прапор - це "наша впевненість у тому, що він обов'язково майорітиме всюди, де має бути по праву", передає УНН.

"Щороку 23 серпня ми відзначаємо День державного прапора України. Щороку ми віддаємо належне українській святині. Це наш символ, це наш оберіг, це наш синьо-жовтий стяг. Наш прапор - це наша гордість, яку ми відчуваємо, коли наш прапор здіймається вгору, коли святкуємо свої свята, коли здобуваємо свої перемоги, коли повертаємо свої землі.

Наш прапор - це наша впевненість у тому, що він обов'язково майорітиме всюди, де має бути по праву. На всій нашій суверенній території. Непохитна віра у це всередині кожного і кожної з нас", - заявив очільник держави.

Зеленський підкреслив, що український прапор є силою та джерелом волі для українських військовослужбовців.

"Наш прапор - це наша сила, джерело волі, незламності духу для всіх воїнів, які з цим прапором на броні та під серцем йдуть у бій, борються за кожен метр нашої землі і йдуть вперед, і дійдуть до нашої перемоги. Наш прапор - це наша пам'ять. Це шана до усії наших героїв різних часів, які захищали нашу землю та віддали свої життя за Україну", - сказав президент.

Він також процитував слова українського дисидента Левка Лук'яненка: "Я підняв синьо-жовтий прапор боротьби і я маю пронести його стільки, скільки зможу, до самої смерті. А потім його підхопить хтось наступний і понесе далі. Який я у цьому ланцюгу - не має значення. Мають значення лише Україна, її свобода, її незалежність, її перемога, її життя".