Україна планує офіційно розпочати переговори про вступ до ЄС на початку 2024 року. Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, передає УНН.

«Для нас дуже важливо і ми цього досягнемо – розпочати процес переговорів на початку наступного року», – сказав Ігор Жовква.

За його словами, всі критерії для початку переговорів українська сторона виконає до середини грудня 2023 року.

«100 % умов для початку переговорів щодо вступу України до ЄС ми виконаємо до середини грудня цього року, коли буде засідання Європейської Ради, щоб отримати абсолютне чисте політичне рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС», – заявив Жовква.

Він також впевнений, що Угорщина не завадить євроінтеграції України.

Як сказав Жовква, і президент Європейської Ради Шарль Мішель, і лідери країн-друзів України у ЄС будуть говорити з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном саме щодо України.

«Я впевнений, що ніяка політична позиція тих чи інших керівників тих чи інших держав не завадить отримати нам те рішення, яке сьогодні визріло. Сьогодні жодна з держав членів ЄС не ставить під сумнів необхідність членства України в ЄС», – додав Ігор Жовква.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що 8 листопада Європейська комісія, у межах оголошення кроків щодо політики розширення, опублікувала звіт за 2023 рік щодо України.

Джерело: УНН