Генерал Лю підкреслив, що ключем до розвитку здорових, стабільних і стійких військових відносин між країнами є "правильне сприйняття Китаю Сполученими Штатами" і врахування інтересів та занепокоєння Китаю.

Керівники об’єднаних штабів армій Китаю і США - генерали Лю Чженьлі та Чарльз К. Браун - вперше за понад півтора року провели переговори у форматі відеоконференції. Про це сьогодні, 22 грудня, повідомила пресслужба міноборони Китаю.

Генерал Лю підкреслив, що ключем до розвитку здорових, стабільних і стійких військових відносин між країнами є "правильне сприйняття Китаю Сполученими Штатами" і врахування інтересів та занепокоєння Китаю, зокрема в тайванському питанні.

"Генерал Лю наголосив, що питання Тайваню є суто внутрішньою справою Китаю, яка не терпить зовнішнього втручання, і китайські військові будуть рішуче захищати національний суверенітет і територіальну цілісність своєї країни", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що Лю закликав Сполучені Штати "щиро поважати територіальний суверенітет, морські права й інтереси Китаю в Південно-Китайському морі та бути розважливими у своїх заявах і діях заради просування китайсько-американських відносин".

Пресслужба Пентагону повідомляє, що генерал Браун наголосив на важливості збереження відкритих ліній зв’язку між військовими США і Китаю.

"Генерал Браун підтвердив важливість участі Народно-визвольної армії Китаю в предметному діалозі, щоб зменшити ймовірність непорозумінь", - йдеться в повідомленні Міноборони США.