Сторони обговорили важливість безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, питання регіональної та глобальної безпеки.

Сполучені Штати Америки та Китай завершили дводенні військові переговори у Вашингтоні, що тривали упродовж 8-9 січня. Про це у вівторок, 9 січня, повідомили на сайті Пентагону.

Зазначається, що заступник помічника міністра оборони США у справах Китаю, Тайваню та Монголії Майкл Чейз зустрівся з генерал-майором Китаю Сун Яньчао.

"Це були 17-ті американсько-китайські переговори щодо координації оборонної політики. Сторони обговорили оборонні відносини між США та КНР, і доктор Чейз наголосив на важливості підтримки відкритих ліній зв’язку між військовими, щоб запобігти переростанню конкуренції у конфлікт", - йдеться у заяві.

Сторони обговорили важливість безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, питання регіональної та глобальної безпеки.

"США підкреслили важливість поваги до свободи судноплавства у відкритому морі у світлі неодноразових переслідувань КНР щодо законних філіппінських суден у Південнокитайському морі", - йдеться у повідомлені.

Також представники США та Китаю обговорили неспровоковану війну Росії проти України та провокації з боку Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Відомо, що президент США Джо Байден і президент Китаю Сі Цзіньпін наприкінці 2023 року домовилися відновити співпрацю, яку Пекін розірвав після того, як тодішня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі відвідала Тайвань у серпні 2022 року.