У червні 2017 року Марін Ле Пен було пред'явлено звинувачення у "зловживанні довірою" та "співучасті", пізніше звинувачення було перекваліфіковано на "розкрадання державних коштів".

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien.

"Ле Пен постане перед судом за розтрату державних коштів та співучасть", - пише видання. 

Вказується, що Марін Ле Пен та ще 26 осіб підозрюють у тому, що вони створили у період з 2004 по 2016 рік систему винагороди Євросоюзом помічників депутатів Європарламенту.  Колеги запідозрили Ле Пен у шахрайстві. 

"Ле Пен підозрюють у тому, що вона створила систему винагород у розмірі 21 тисяч євро для своїх помічників, які щомісяця виділялися з фондів Євросоюзу кожному депутату для оплати помічників парламенту. Підраховано, що Ле Пен направила своїм соратникам 6,8 млн. євро в період з 2009 по 2017 рік", - зазначає газета. 

Серед інших обвинувачених - мер Перпіньяна Луї Аліо, колишній другий номер партії Бруно Гольніш, виконавчий віце-президент партії Ніколя Бей, колишній скарбник "Національного об'єднання" Валеран де Сен-Жюст, а також речник партії Жюльєн Одуль.