В суботу у Судані почалась евакуація іноземних громадян з порту Червоного моря, передає УНН з посиланням на Reuters.

В суботу іноземці почали евакуацію в Судані з порту Червоного моря, навіть попри удари з повітря, які знову сколихнули столицю Хартум після тижня боїв, в результаті яких загинули сотні мирних жителів.

Бойові дії в країні затягнули в пастку велику кількість людей в столиці Судану, місті Хартум. Так, аеропорт неодноразово ставав мішенню для обстрілів, і багато мешканців не могли покинути свої домівки або виїхати з міста в безпечніші райони.

Організація Об'єднаних Націй та іноземні держави закликали військових лідерів дотримуватися оголошеного перемир'я і відкрити безпечний прохід як для цивільного населення, так і для постачання вкрай необхідної допомоги.

Через закриття аеропорту та небезпеку в небі тисячі іноземців, зокрема співробітники посольств, гуманітарні працівники та студенти в Хартумі та інших містах третьої за величиною країни Африки, також не змогли покинути країну.

Очікується, що західні країни повинні надіслати літаки для своїх громадян з респу́бліки Джибуті, хоча суданська армія заявила, що аеропорти в Хартумі та найбільшому місті Дарфуру Ньялі є проблемними місцями.

У посольстві США попередили, що не мають змоги допомогти з конвоям з Хартума до Порт-Судану.