У ленінградській області викрали мощі Святого Миколая Чудотворця. Судячи з картини злочину, викрадення було сплановано, пишуть ЗМІ, передає УНН.

Зазначається, що сьогодні вранці до храму Усікновення Глави Іоанна Предтечі в Кіровську приїхала машина, з якої вийшла жінка в хустці. Вона зайшла в будівлю і попросила винести мощі Святого Миколая Чудотворця. Нічого дивного в цьому не було: у церкві лежать кілька різних мощей, і парафіяни іноді просять винести їх для молитви.

Коли мощі винесли, жінка помолилася, перехрестилася, а потім забрала мощі, сіла в машину і поїхала. За словами очевидців, вона була пасажиркою - автомобіль вів хтось інший. Реліквію та її викрадачку зараз розшукують.

Це не поодинокий випадок крадіжок в храмах і російських зокрема. Навесні ЗМІ писали, що в петербурзі затримали чоловіка, який обікрав храм на крестовському острові. Житель ленінградської області незвично сходив до церкви. Правоохоронців зацікавило те, як він із неї пішов. У приміщенні стало менше книг і хрестів.

Трохи згодом ЗМІ писали, як із московського храму Іоанна Богослова викрали ікону Божої Матері, яку, своєю чергою викрали  з Донбасу.