Польські фермери побоюються повторення ситуації із зерном, коли безконтрольний імпорт обрушив ринок і спричинив істотне падіння цін.

Польща звернеться до комісара Євросоюзу з торгівлі Валдіса Домбровскіса із закликом заборонити імпорт у країну замороженої малини та полуниці з України. Про це у п'ятницю, 14 липня, йдеться на польському урядовому порталі з посиланням на міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса. 

"У 2022 році та в перші місяці 2023 року імпорт української полуниці та замороженої малини до Польщі значно збільшився. Це означає великі труднощі для польських виробників і дуже серйозні порушення ринку", - заявив він під час відеозустрічі міністрів сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини про превентивні заходи щодо імпорту м'яких фруктів з України.

З пропозицією введення обмежень на український ягідний імпорт раніше виступили в Асоціації садівників Польщі. Там закликали Роберта Телуса зменшити імпорт полуниці з України, а згодом і зовсім заборонити його.