Західні аналітики зазначають, що Київ продемонстрував здатність завдавати дальніх ударів далеко в тил Росії.

Українські удари по російській військовій виробничій і нафтопереробній інфраструктурі в Республіці Татарстан (РФ), на відстані понад 1200 км від державного кордону - необхідний компонент кампанії України з використання асиметричних засобів. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

"Удари 2 квітня - це перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переломом у продемонстрованій Україною здатності завдавати дальніх ударів далеко в тил Росії", - йдеться в повідомленні.

Агентство Reuters повідомило, що удар українського безпілотника по Танеко, третьому за величиною нафтопереробному заводу в Росії, зачепив основну нафтопереробну установку підприємства, на яку припадає приблизно половина нафтопереробки підприємства. За інформацією агентства, постійні удари українських дронів по російських нафтопереробних заводах, таких як Танеко, призвели до зупинення приблизно 14% нафтопереробних потужностей Росії.

ISW зазначає, що росіяни використовували виробничі потужності Особливої економічної зони Алабуга, по якій було завдано трьох ударів, для виробництва ударних безпілотних літальних апаратів Шахед-136/131, які використовують для атак по українській території.