У середу республіканці в Сенаті США не змогли ухвалити законопроєкт про поєднання десятків мільярдів доларів допомоги Україні та Ізраїлю із заходами безпеки на кордоні.

Сенат повернеться до голосування законопроєкту щодо допомоги Україні та Ізраїлю та заходів безпеки на південному кордоні вдень у четвер, 8 лютого, за Вашингтонським часом. Про це у середу, 7 лютого пише газета The New York Times.

Вказується, що після сьомої години вечора демократ Чак Шумер сказав, що Сенат збирається припинити роботу, щоб "дати нашим колегам-республіканцям ніч, щоб розібратися" над законопроєктом. 

Як пише газета, попри затримку, "були проблиски надії", що пакет допомоги для України та Ізраїлю врешті-решт зрушить з місця і буде ухвалений протягом кількох днів.

Відомо, що в законопроєкті вже не йдеться про фінансування розвʼязання проблем на південному кордоні, проте документ передбачає направлення 60,1 мільярда доларів в Україну та 14,1 мільярда доларів на безпекову допомогу Ізраїлю, іще 10 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу цивільним особам у глобальних кризах, включаючи палестинців і українців.