Членство РФ призупинено, незважаючи на активні спроби Кремля лобіювати його збереження в установі, яка об'єднує 160 розвідувальних підрозділів з усього світу.

Егмонтська група підрозділів фінансової розвідки вирішила призупинити членство Росії заради збереження власної репутації. Там зазначили, що довіра до російського представника серйозно підірвана, повідомляє Bloomberg.

Група об'єднує понад 160 розвідувальних підрозділів з усього світу для співпраці та обміну інформацією про відмивання грошей, фінансування тероризму та інших пов'язаних з ними злочинів.

"Призупинення, узгоджене в середу, означає, що доступ Росії до цієї інформації буде обмежений", - пише агентство.

Воно також повідомляє, що Кремль активно лобіював збереження свого членства в Егмонтській групі та блокування зусиль щодо застосування подальших санкцій проти Росії.

Зазначається, що ці зусилля включали спроби заручитися підтримкою Китаю, попередження таких друзів, як Індія, про наслідки фінансової ізоляції для двосторонніх торговельних зв'язків і спроби приєднатися до регіонального органу по боротьбі з відмиванням брудних грошей в Африці.

Згодом Егмонтська група офіційно підтвердила відсторонення РФ.

У заяві Егмонтської групи повідомляється, що організація залишається глибоко стурбованою руйнівними наслідками нинішньої російської військової агресії проти України.

"Довіра серйозно підірвана через позицію Росфінмоніторингу щодо дій і політики свого уряду, а також обрані ним способи комунікації. Задля збереження репутації Егмонтської групи у світовому просторі, група вирішила призупинити членство Росфінмоніторингу на час, необхідний для захисту інтересів Егмонтської групи та забезпечення досягнення її цілей", - заявили в установі.