володимир путін вирішив взяти участь у засіданні Ради глав держав СНД, яке пройде у Бішкеку.

Президент країни-агресора Росії володимир путін прибув з візитом до столиці Киргизстану – міста Бішкек. Це його перша поїздка за кордон РФ у поточному році, повідомляють російські ЗМІ у четвер, 12 жовтня.

Вказано, що у Бішкеку в путіна запланована "насичена програма". Його візит розпочнеться з офіційної зустрічі з президентом Киргизстану Садиром Жапаровим у державній резиденції Ала-Арча (Строкатий ялівець), яка розташована в селі Чон-Арик біля столиці. Там пройдуть переговори, після чого відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів. Також путін і Жапаров будуть виступати із заявами для преси.

Після цього путін візьме участь у заході, присвяченому 20-річчю російської військової авіабази у Канті. Також у четвер в нього РФ заплановані переговори з лідером Азербайджану Ільхамом Алієвим.

У п'ятницю у Бішкеку відбудеться засідання Ради глав держав СНД. Воно пройде у вузькому та розширеному складах. Очікується, що за підсумками лідери підпишуть спільні документи. Також у цей день путін проведе окрему зустріч із президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном.