Україна вже "майже не виробляє зброї" і скоро нібито залишиться без допомоги Заходу, зазначив президент РФ.

Для Росії залишаються актуальними задачі по так званій "денацифікації" та "демілітаризації" України. Коли вони будуть виконані, то запанує "мир". Таку заяву зробив президент РФ володимир путін під час прямої лінії у четвер, 14 грудня.

"Мир буде тоді, коли ми досягнемо своїх цілей. Вони не змінюються. Я нагадаю, про що ми тоді говорили: про "денацифікацію" в Україні, про "демілітаризацію", про її нейтральний статус", – сказав він.

Свідченням "фашизації" в Україні путін бачить в тому, що її національним героєм став Степан Бандера, якого російський президент назвав "нацистом". Згадав він і про ветерана дивізії СС Галичина Ярослава Гунька, якого Росія звинувачує у "геноциді мирного населення на території Української РСР у роки Великої Вітчизняної війни".

"Тому питання "денацифікації", воно актуальне", – зазначив путін.

Щодо демілітаризації, путін заявив, що Україна вже "майже не виробляє зброї" і скоро нібито залишиться без допомоги Заходу.

"Тепер що стосується демілітаризації − ну, не хочуть домовлятися, ну, що ж − ми тоді змушені вживати інших, зокрема військових, заходів. Ну сьогодні Україна майже нічого ж не виробляє. Ну, намагаються щось там ще зберегти, але все привозять − вибачте за моветон − на халяву все привозять. Але ця халява може колись і закінчиться. І, судячи з усього, і закінчується помаленьку", – заявив путін.

Він стверджує, що російська армія начебто знищила понад 400 танків, які Захід надав Україні і додав, що "це і є демілітаризація".

"Або ми домовимося про демілітаризацію, узгодимо певні параметри (а, до речі, під час перемовин у Стамбулі ми їх узгодили, просто потім це викинули − в грубку ці домовленості, які тоді узгодили), або є й інші можливості. Або домовитися, або вирішити силовим шляхом − ми ось до цього і будемо прагнути", − резюмував путін.