Бразилія начебто розробляє положення про імунітет для глав держав, завдяки якому вони гарантовано не зазнають судового переслідування під час міжнародних візитів.

Влада Бразилії працює над тим, щоб російський лідер володимир путін зміг приїхати на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро восени 2024 року, незважаючи на ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду (МКС). Про це напередодні повідомила газета Folha de S.Paulo.

"Уряд Лули да Сілви подав думку з юридичними аргументами на підтримку візиту президента Росії володимира путіна до Бразилії, незважаючи на те, що він є об'єктом міжнародного ордера на арешт. Документ був представлений у листопаді минулого року до Комісії з міжнародних прав ООН", – йдеться у статті.

Стверджується що у згаданих документах путін не називається на ім'я. Але Бразилія "посилається на сценарій, який відповідає нинішній ситуації російського лідера".

Як повідомляє видання, Бразилія начебто розробляє положення про імунітет для глав держав, завдяки якому вони гарантовано не зазнають судового переслідування під час міжнародних візитів.