Ізраїль переживає непростий період у зовнішній і внутрішній політиці, що потребує 100% уваги уряду, розповів у інтерв'ю УНН надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, коментуючи можливість візиту прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньягу.

На думку Бродського, візит прем'єр-міністра до Києва відбудеться, проте точно називати його дату ще зарано. Ізраїль проходить складний період у зовнішній і внутрішній політиці, що вимагає 100% уваги. Крім того, є технічні проблеми з візитом до Києва.

“Ми бачимо, що активізувалися терористичні організації, такі, як “Хезболла”, “Хамас”. Час від часу обстрілюють територію Ізраїлю ракетами. Іран продовжує погрожувати Ізраїлю. І паралельно є внутрішній конфлікт в Ізраїлі, пов'язаний із судовою реформою, яку просуває уряд. Є демонстрації проти цієї судової реформи, і навпаки – на її підтримку. Прем'єр-міністр уже був в Україні. Він приїжджав у серпні 2019 року. Це був його перший візит до Києва. Я впевнений, що він приїде. Але коли це буде, складно сказати, зокрема тому, що в Ізраїлі непроста ситуація, яка потребує 100% уваги. Взагалі, він украй рідко виїжджає за кордон. А якщо здійснює такі візити – то це дуже важливо, і це короткострокові візити. Сьогодні є елементарна технічна проблема з візитом до Києва. Для того, щоб приїхати, потрібно витратити мінімум два дні”, – пояснив Бродський.