В середньостроковій перспективі треба думати "про більш чіткі наслідки" щодо Угорщини, попередив очільник уряду Польщі.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск перед позачерговим засіданням Європейської ради розкритикував "егоїстичну гру" очільника уряду Угорщини Віктора Орбана. Про це повідомила Європейська правда у четвер, 1 лютого.

"Немає так званої проблеми втоми від України, а є проблема втоми від Віктора Орбана. Ми маємо вирішити стільки проблем, і звичайно, що нам сьогодні потрібно зміцнити нашу єдність навколо України" – заявив Туск.

Польський прем'єрне може зрозуміти та прийняти цю "дуже дивну" та "дуже егоїстичну гру" від Орбана, бо немає місця для компромісу щодо України.

"Віктору Орбану вирішувати, чи є Угорщина частиною нашої спільности, чи ні. Це чорно-біла історія. Моя інтуїція підказує мені, що ми знайдемо якісь сильні аргументи, щоб зрештою переконати Орбана", – наголосив Туск.

Також він висловив думку, що в середньостроковій перспективі "ми маємо більше думати, можливо, не про жорсткі заходи, але про більш чіткі наслідки" щодо Угорщини.

"Українське питання – це екзистенційне питання не тільки для Польщі, а для всіх нас, і сьогоднішня позиція Віктора стосується безпеки. Це щось таке очевидне і водночас неприйнятне, тому ми повинні думати про всі можливі заходи та всі можливі наслідки в майбутньому, але може не сьогодні", – резюмував прем'єр-міністр Польщі.