Актор заявив, що в разі повернення Трампа у Білий дім, "відбудуться речі, які ніхто з нас не може собі уявити".

Актор Роберт Де Ніро виступив з різкою критикою ймовірного кандидата у президенти США Дональда Трампа. Про це він сказав під час токшоу на каналі HBO, повідомляє у суботу, 9 березня, The Hill.

"Цей хлопець - справжній монстр... Я не розумію цього", - сказав Де Ніро, коментуючи опитування, які показують, що лідер Республіканської партії випереджає президента Байдена. Він також  додав, що Трамп є "підлою, неприємною, ненависною людиною".

Актор заявив, що відмовиться від будь-якої ролі, яка вимагатиме від нього зображати Трампа, тому що "не бачить в ньому нічого хорошого".

"Нічого. Геть нічого, нічого, що можна було б в ньому виправити", - сказав Де Ніро.

Він попередив, що друга адміністрація Трампа буде "небезпечною", натякаючи на риторику колишнього президента.

"Відбудуться речі, які ніхто з нас не може собі уявити. Те, що відбувається за такої диктатури, про яку він говорить. Давайте повіримо йому на слово. Бо ж він соціопат, психопат, злісний нарцис", - додав він.

У суботу Трамп відповів у пості на Truth Social, назвавши коментарі актора "дурними".

"У Роберта Де Ніро невиліковний випадок синдрому Трампа. Такий тупий хлопець з низьким рівнем IQ!", - написав він.

Де Ніро послідовно критикує Трампа. Торік він заявляв, що демократія не вистоїть у разі обрання експрезидента. Тоді він також назвав його "людиною, що вдає з себе диктатора".

"Я витратив багато часу на вивчення поганих людей. Я вивчав їхні характеристики, їхні манери, абсолютну банальність їхньої жорстокості. Але в Дональді Трампі є щось інше. Коли я дивлюся на нього, я не бачу поганої людини. Насправді. Я бачу зло", — сказав актор.

Після цієї заяви Трамп порадив Де Ніро "зосередитися на своєму житті, яке є безладом, а не на житті інших" і назвав його "повним невдахою".