Значна частина російської ядерної зброї, яку планується завезти до білорусі, вже перебуває на території країни. Про це президент рб заявив на церемонії вручення погонів найвищому офіцерському складу, пише УНН з посиланням на БелТа.

Президент рб лукашенко заявив, що значну частину російської ядерної зброї уже завезли на територію білорусі. Він також додав, що «вагнерівці» не будуть її охороняти, бо у білорусів «достатньо хлопців, які здатні охороняти цей об'єкт разом із росіянами». Обслуговуванням зброї, за словами лукашенко, займуться росіяни.

«Жодну ядерну зброю «вагнер» охороняти не буде. Там охоронятимуть і охороняють сьогодні, оскільки вже частина ядерної зброї зброї (не говоритиму, скільки), більша частина завезена в білорусь. Дивно, що не відстежили. Охороняють росіяни і білоруси. Працюємо разом. У нас такого досвіду немає. Обслуговують росіяни. Ми допомагаємо обслуговувати цю ядерну зброю», - заявив лукашенко.

Він підкреслив, що подібні заяви щодо ПВК - це звичайний фейк: «Ніякий «вагнер» не охоронятиме ядерну зброю. Це наше завдання. І за збереження зброї персональну відповідальність несу передусім я», додав глава рб.