Білоруський правитель олександр лукашенко у вівторок заявив, що йому було "боляче" дивитися на спробу "заколоту" власника пвк "вагнер" євгенія пригожина у рф, і що він дав розпорядження щодо приведення білоруської армії в повну бойову готовність, повідомляє преспул лукашенка, пише УНН.

"Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, що відбувалися на півдні росії. Не лише мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що батьківщина одна. Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії на повну бойову готовність", - сказав лукашенко.

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони росії, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". Міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності.

Після дня "походу на москву" пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що “розвертає колони”.

У кремлі водночас заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

Справу проти пригожина на 26 червня так і не закрили. 27 червня літак пригожина сів у білорусі.