Керівництво SLB відреагувало на потрапляння до списку спонсорів війни, який веде українське Національне агентство із запобігання корупції.

Найбільша у світі компанія з обслуговування нафтових родовищ SLB (колишня Schlumberger) заявила про повну зупинку постачання товарів та послуг до Росії. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії.

Постачання припиняються з усіх об'єктів SLB по всьому світу, "у відповідь на тривале розширення міжнародних санкцій". До цього компанія припинила поставки зі США, Великої Британії, країн ЄС та Канади.

"SLB надзвичайно серйозно ставиться до своєї відповідальності за дотримання законів про експортний контроль та економічні санкції, і компанія залишається на боці міжнародного співтовариства, засуджуючи та закликаючи до припинення війни в Україні", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у спередодні повідомила прессНаціональне агентство із запобігання корупції зазначило, що SLB мобілізує своїх співробітників у Росії на війну проти України. Також компанія продовжує співпрацювати з такими російськими нафтогазовими гігантами, як Газпром, Роснефть та Лукойл.

"На власному сайті компанія відкрито заявляє, що принесла до бюджету держави-терориста податки на суму понад 4,5 млрд доларів", – йшлося в повідомленні.