Міжнародні інституції, створені після Другої світової війни, не відповідають реаліям сьогодення та потребують реформ, вважає Генсек.

Міжнародні  інституції, створені після Другої світової війни, відображають потужність та динаміку того часу, але не відповідають сучасносним вимогам, а отже, потребують реформування. Про це у середу, 13 вересня, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, слова якого приводить Укрінформ.

Він зазначив, що у Нью-Йорку невдовзі відбудеться тиждень високого рівня за участю глав держав і урядів у рамках відкриття чергової сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Ми зберемося в той час, коли людство стикається з величезними викликами - від погіршення кліматичної ситуації до ескалації конфліктів, глобальної кризи вартості життя, стрімкого зростання нерівності та драматичних технологічних збоїв", - сказав він.

За його словами, багатополярний світ, що формується зараз, потребує сильних, реформованих інституцій, заснованих на Статуті ООН та міжнародному праві.

"Моє звернення до світових лідерів буде чітким: нині не час для позерства чи позиціонування. Не час для байдужості чи нерішучості. Це час об'єднатися для ухвалення реальних, практичних рішень", - заявив Гутерріш.

Тиждень високого рівня Генасамблеї ООН відбудеться 19 - 25 вересня у Нью-Йорку.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський відвідає Генеральну асамблею, де говоритиме про українську Формулу миру.