Рівень схвалення короля знизився від того дня, коли він став наступником своєї матері королеви Єлизавети II.

Рейтинг схвалення короля Великої Британії Чарльза III знизився з моменту його вступу на престол, у той же час, половина британців вважають, що він добре виконує свої обов'язки. Про це свідчить опитування проведене компанією Ipsos і опубліковане у п'ятницю, 28 квітня, за тиждень до його коронації, пише Reuters.

Згідно з опитуванням британців, 49% населення вважають, що Чарльз добре справляється зі своїми обов'язками, тоді як 9% негативно оцінюють його роботу. Майже третина респондентів вагаються з відповіддю.

Аналітики вказують, що рівень схвалення монарха знизився. Адже у вересні минулого року після того, як він став наступником своєї матері королеви Єлизавети II, його підтримували 61% британців. 

Також Ipsos з'ясувала, хто з членів королівської сім'ї подобається публіці найбільше. 

"Принцеса Уельська Кейт посіла перше місце, випередивши свого чоловіка і спадкоємця престолу принца Вільяма, будь-кого з онуків короля і сестру Чарльза принцесу Анну", - вказують аналітики. 

Серед найменш улюблених членів сім'ї - принц Гаррі та його дружина Меган, а також друга дружина короля Камілла, яка зараз є королевою-консортом.