Палата представників Конгресу США наступного тижня проголосує за законопроєкт про допомогу Ізраїлю у розмірі 17,6 млрд доларів.

Адміністрація американського президента Джо Байдена не погоджується з голосуванням законопроєкту про допомогу Ізраїлю без коштів для України. Про це у суботу, 3 лютого, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Вона нагадала, що адміністрація Байдена протягом кількох місяців працювала з сенаторами над угодою про національну безпеку, яка гарантує безпеку південного кордону США та забезпечує підтримку Україні та Ізраїлю.

"Саме тоді, коли законодавчий проєкт вже майже готовий, республіканці в Палаті представників вдаються до політичного маневру", - сказала речниця Білого дому. 

Вона підкреслила, що у Білому домі вважають рішення голосувати без України  "цинічним політичним маневром" республіканців.

"Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не забезпечує захисту кордону, нічого не робить, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню…", - зазначила Жан-П'єр.