Спроби надати надзвичайну іноземну допомогу союзникам США упродовж кількох місяців перебувають у глухому куті в Конгресі.

Президент США Джо Байден вважає, що втрата Авдївки, яку українські війська були вимушені залишити після кількох місяців виснажливих боїв, відбулася зокрема і через американських законодавців, які не спромоглися схвалити надання Україні екстреної допомоги. Про це у суботу, 17 лютого, йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому. 

"Україна була змушена відступити з Авдіївки після того, як її військові були змушені нормувати боєприпаси через скорочення поставок внаслідок бездіяльності Конгресу, що призвело до перших помітних успіхів Росії за останні місяці", - заявив Байден. 

Він наголосив на необхідності термінового ухвалення Конгресом законопроекту про додаткове фінансування національної безпеки для поповнення запасів українських сил. 

З метою уникнення оточення та збереження життя військових командування Сил оборони ухвалило рішення про виведення підрозділів з Авдіївки й перехід до оборони на більш вигідних рубежах.