Голова італійського уряду заявила, що під час головування країни у G7 вестиме політику повернення міжнародного порядку, який має забезпечити Україні майбутнє.

Президент США Джо Байден у п’ятницю, 1 березня, зустрівся з прем'єр-міністеркою Італії Джорджі Мелоні. Лідери обмінялися думками щодо цілей Італії під час головування в G7, серед яких - "незмінна підтримка України", повідомили у Білому домі.

Зазначається, що під час зустрічі лідери обмінялися поглядами на майбутні перспективи Італії під час її голосування у Великій сімці. Серед них - незмінна підтримка України, сталий розвиток, продовольча та енергетична безпека, міграція, а також співпраця у сфері штучного інтелекту та продовження спільних зусиль на підтримку Партнерства з глобальної інфраструктури та інвестицій.

Байден разом з Мелоні підтвердили непохитну підтримку України в боротьбі з російською агресією. Президент високо оцінив лідерську роль Мелоні у G7 та Європейському Союзі, спрямовану на посилення допомоги України.

"Ми плануємо насамперед забезпечити міжнародний порядок, який ґрунтується на правилах, що захищає свободу і забезпечує Україні майбутнє," - заявила Мелоні.

Очільники також підтвердили свою відданість праву Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного права та обговорили важливість допомоги сектору Газа в умовах наступу. Байден заявив, що США скидатимуть гуманітарну допомогу жителям Гази з повітря.

Крім того, лідери обговорили майбутній саміт лідерів Великої сімки в Апулії та саміт НАТО у Вашингтоні. Вони наголосили на життєвій важливості трансатлантичних відносин та їх провідну роль у вирішенні викликів.