Так званий "голова ЛНР" підписав незаконний договір про "приєднання" тимчасово захопленої території Луганської області до Росії.

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого "голови ЛНР" Леоніда Пасічника. Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, 17 серпня.

Пасічнику інкриміновані умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, публічні заклики до їх вчинення за попередньою змовою групою осіб, а також участь в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч.2 ст.110, ч.2 ст.28 ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України).

Розслідування встановило, що з 2018 року Пасічник після так званих "чергових виборів" став очолювати незаконно створену псевдореспубліку. А 20 вересня 2022 року "голова ЛНР" підписав фейковий закон "Про референдум "ЛНР" з питання входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта РФ".

Пасічник систематично заявляв у пропагандистських місцевих і російських ЗМІ про необхідність приєднання "республіки" до Росії.

На основі "документа" організовано підготовку постановчого волевиявлення, яке пройшло на тимчасово захопленій ворогом частині Луганщини. А після оприлюднення "результатів" Пасічник звернувся до президента Росії з пропозицією про прийняття "ЛНР" до складу РФ.

Відомо, що 30 вересня 2022 року так званий "голова ЛНР" під час зустрічі з президентом РФ підписав незаконний договір про "приєднання" тимчасово захопленої території Луганської області до Росії.