В Україні починає роботу новопризначений посол Cполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіна Гарріса. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, пише УНН.

"Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Його Величності Короля Cполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіна Гарріса“,- йдеться в повідомленні.

Заступник міністра МЗС України Євген Перебийніс привітав посла з початком його дипломатичної місії в Україні, висловивши сподівання, що його робота в нашій державі сприятиме подальшому поглибленню українсько-британських відносин.

Євген Перебийніс та Мартін Гарріс обговорили весь спектр питань співробітництва між Україною та Сполученим Королівством, обмінялися думками щодо конкретних кроків з поглиблення взаємодії в контексті курсу України на набуття членства в НАТО, а також реалізації міжнародних ініціатив на підтримку України.

Окрему увагу сторони приділили питанню посилення санкційного тиску на Росію та функціонуванню Чорноморського “зернового коридору” задля забезпечення глобальної продовольчої безпеки.