Наразі все фінансування для нових поставок вичерпано, і коштів на нові закупівлі в Пентагону не залишилося, допоки їх не затвердить Конгрес.

США продовжують виробляти та постачати в Україну озброєння за раніше укладеними контрактами. Про це у п'ятницю, 16 лютого, заявили у Пентагоні на запит української служби Голосу Америки.

В Міноборони США вказали, що за попередніми замовленнями Україна досі отримує артилерійські снаряди, ракети для HIMARS, спроможності ППО та інше військове обладнання.

"З міркувань безпеки у Пентагоні не надали точнішої інформації про кількість обладнання або конкретні терміни їх доставки в Україну", - зазначили в Голосі Америки.

Вказується, що ці замовлення були укладені в межах програми USAI (Ініціатива сприяння безпеці України), яка передбачає замовлення обладнання у виробників. Цю програму використовували для підтримки Збройних Сил України в довгостроковій перспективі.

У той же час, в Пентагоні наголосили, що нині там чекають коли Конгрес затвердить нове фінансування України і не можуть укладати зі зброярами нових договорів на виробництво. 

"Наприклад, без додаткового фінансування ми не можемо досягти своєї мети щодо виробництва 100 тисяч 155-мм снарядів на місяць. Це також обмежує здатність Міноборони США виконувати заплановані багаторічні закупівельні контракти, включаючи ракети для Stinger, Javelin і ракет PAC-3 для систем Patriot", - пояснили журналістам у відомстві.