Велика Британія діє завчасно до закінчення терміну дії попередньої допомоги, взявши на себе нові зобов'язання, зазначив прем'єр-міністр.

Велика Британія надасть Україні військову допомогу на 2,5 млрд фунтів. Про це оголосив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським у Києві в п’ятницю, 12 січня.

"Велика Британія сьогодні хоче оголосити про найбільший пакет оборонної допомоги Україні з початку війни в розмірі 2,5 млрд фунтів. Це означає більше безпеки, протитанкових засобів, ракет, сотні тисяч нових артилерійських снарядів, підготовка для тисяч українських військових", – заявив Сунак.

За його словами, Британія діє завчасно до закінчення терміну дії попередньої допомоги, взявши на себе нові зобов'язання.

Сунак запевнив, що збільшення військової допомоги свідчить про серйозність ситуації та рішучість Лондона підтримати Київ.

"І саме тому я перебуваю тут із першим закордонним візитом цього року, першим іноземним лідером, який відвідав Україну цього року", – резюмував прем’єр.