Зустріч радників з національної безпеки у Мальті не була останньою перед Глобальним самітом миру». Про це заявив в ефірі Радіо Свобода Ігор Жовква, заступник керівника Офісу президента України, передає УНН.

“У Мальті збиралися 56 держав і обговорили п’ять пунктів “формули миру”. Радники із нацбезпеки, дипломатичні радники, представники МЗС — дуже предметна розмова, яка тривала весь день. Очевидно, нам доведеться провести ще одну зустріч радників з нацбезпеки, щоб обговорити решту п’ять пунктів, і після цього виходити на саміт “формули миру”.

На запитання, чому доведеться провести ще одну зустріч радників, адже раніше йшлося, що зустріч у Мальті буде останньою перед Глобальним самітом миру, Ігор Жовква відповів, що там доєднались інші країни, яким потрібно більше часу на те, щоб ознайомитись із матеріалами попередніх зустрічей.

“Я вам назву чотири нові країни, які приєдналися на Мальті: Мексика, Кенія, Таїланд і Вірменія. Правда, кожна з цих країн унікальна і правда, до кожної з цих країн треба знайти свій підхід?” — сказав він.

За словами Ігора Жовкви, Кенія до зустрічі в Мальті взагалі не брала жодної участі у обговоренні “формули миру”. А представник Вірменії брав активну участь та мав двосторонню розмову із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

“Дійсно робота тонка і філігранна. Вона потребуватиме трошки більше часу, наш ніж ми планували. Але нам не потрібен самі заради саміту. Нам потрібен саміт, який ретельно підготовлений і який матиме позитивні результати”, — каже Жовква.