Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що хоче перетворити Україну на центр виробництва зброї для Заходу. Про це пише АР, передає УНН.

«Ми справді зосереджуємося на тому, щоб зробити Україну арсеналом вільного світу», — сказав Камишин в інтерв’ю Associated Press увечері в п’ятницю.

Камишин зазначив, що приблизно 500 підприємств оборонної промисловості України сприяють зусиллям країни збільшити виробництво зброї, щоб протистояти спробам Росії захопити більше території. Серед них 70 державних заводів, понад 200 переважно приватних заводів з виробництва безпілотних комплексів і понад 200 компаній приватного сектора, які займаються виробництвом різних видів зброї та боєприпасів.

«Ми зосереджені на виробництві всіх видів зброї та боєприпасів, і ми показуємо, що можемо перевірити це на полі бою та покращити під час війни», — сказав Камишин.

«Це те, що ми можемо зробити свій внесок у вільний світ, тому що, як ви бачите, оборонна промисловість стає все більш важливою в усьому світі».