Повідомлення про начебто скасування і непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Про це інформує пресслужба Міністерства відновлення, передає УНН.

“Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами”, — розвінчали фейки у Міністерстві інфраструктури.

У Міністерстві також зазначили, що Україна впровадила коридор в надскладних умовах військової агресії росії, тому варто враховувати, що його функціонування відбувається з урахуванням поточної військової обстановки та погодних умов.

Наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна, — зазначили у міністерстві інфраструктури. Згідно з їхніми останніми даними, всього коридором на вхід скористалося 51 судно. Зокрема, 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.