У 2023 році, незважаючи на війну, вдалося залучити для зберігання в ПСГ 2,5 млрд куб. м газу іноземних партнерів.

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 року. Про це повідомляє Нафтогаз.

"Одна з наших ключових цілей на 2024 рік - збільшити обсяг газу, що іноземні енергетичні компанії зберігають в українських підземних сховищах. Це не лише питання безпеки, а й кошти, які спрямовуються в українську економіку. Тому було ухвалено рішення залишити тарифи незмінними", - заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

За його словами, у 2023 році, незважаючи на війну, вдалося залучити для зберігання в ПСГ 2,5 млрд куб. м газу іноземних партнерів.

Зазначається, що АТ Укртрансгаз, компанія групи Нафтогаз, що управляє українськими ПСГ, також незмінно пропонує партнерам вигідну опцію - зберігання в режимі "митний склад".

"Понад 160 іноземних енергокомпаній із 32 країн світу використовують наші ПСГ для зберігання газу в режимі "митний склад". Активно готуємося до сезону закачування, щоб як українські, так і іноземні компанії безперешкодно могли закачувати значні об’єми газу в наші сховища", - зазначив голова Укртрансгазу Роман Малютін.

Як повідомляється, Укртрансгаз вже розпочав підготовку до початку сезону активного закачування газу, що стартує у квітні цього року. Щоб забезпечити надійність і безпеку зберігання всім своїм клієнтам, компанія проводить планово-попереджувальні заходи, а також технологічне обслуговування та діагностування основного й допоміжного обладнання.

В Нафтогазі додали, що від початку війни залишаються незмінними тарифи на газ і для побутових клієнтів ТОВ Газопостачальна компанія Нафтогаз України. Компанія постійно забезпечує ціну в 7,96 грн за куб. м у межах тарифного плану Фіксований.

Як відомо, з 1 липня 2022 року встановлений регулятором тариф "Укртрансгазу" на зберігання становить 0,4 грн за 1 тис. куб. м на добу, на закачування - 243,52 грн за 1 тис. куб. м на добу, на відбір - 253,03 грн за 1 тис. куб. м на добу (всі - без ПДВ).