Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній 20-й день поспіль та не прогнозується. Обмежень у мережах наразі немає. Внаслідок обстрілів росіян є пошкодження у мережах у Донецькій області. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

За даними Укренерго, ситуація на 3 березня така:

  • Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 20 день поспіль і наразі не прогнозується.
  • Споживання на рівні робочого дня і повністю забезпечується електроенергією від української генерації та несуттєвим імпортом.
  • Генерація: працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Обсяг наявних доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.
  • Обмеження: мережевих обмежень у мережах Укренерго, що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень. На Донеччині внаслідок російських обстрілів є пошкодження у мережах оператора системи розподілу.
  • Ремонти: енергетики продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі, підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів.