Двоє українських футболістів, півзахисники молодіжної збірної Артем Бондаренко та Георгій Судаков, потрапили до символічної збірної Євро-2023 за версією статистичного порталу SofaScore, пише УНН.

Проаналізувавши статистику усіх гравців 16 збірних, який брали участь у Євро-2023, статистичний портал SofaScore, зробив символічну збірну кращих гравців. Окрім українців до її складу увійшли п’ятеро англійців (країна-переможець Євро-2023), три іспанці та один представник збірної Грузії.

"Чемпіон Англії лідирує, оскільки п’ять "Молодих левів" знайшли своє місце серед 11, а їхній воротар Джеймс Траффорд, який не пропустив жодного м’яча в шести матчах, є гравцем турніру за нашою версією", - йдеться у коментарі SofaScore.

Молодіжна збірна України під керівництвом тренера Руслана Ротаня дісталася півфіналу турніру, де поступилася збірній Іспанії. Сама ж Іспанія не змогла перемогти англійців та програла фінальний матч з рахунком 1:0. Важливо зазначити, що збірна України, як одна з найкращих команд молодіжного чемпіонату Європи-2023, виборола путівку на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Це вперше, коли українська збірна з футболу буде представлена на Олімпіаді.