Опозиційні журналісти стверджують, що мобілізованих "вагнерівців" вивезли на полігон, і з того часу вони не виходять на зв'язок.

Понад 100 російських мобілізованих, які відмовилися переходити до ПВК Вагнера, зникли безвісти в Луганській області. Про це у вівторок, 11 квітня, із посиланням на родичів військових повідомляє російський Telegram-канал Astra, який позиціонує себе як опозиційний.

Спочатку росіянам загрожував колишній "президент Південної Осетії", генерал-лейтенант Анатолій Бібілов. Потім озброєні бойовики ПВК Вагнер закрили мобілізованих на вагонобудівному заводі у Кадіївці. Після цього росіян вивезли на полігон на Луганщині, і з того часу вони не виходять на зв'язок.

Окупанти розповідали раніше своїм родичам про те, що до них приїхали представники ПВК Вагнер.

"Приїхали представники ПВК Вагнер зі зброєю, їх близько 30 осіб. Зараз просто крутитимуть, крутитимуть, хочуть вивезти на якийсь полігон, почали тиск прямо чинити. Ми запитуємо: "Де наші військовики?!" — а вони кажуть: "Нах*я вони вам потрібні? "Нас знеособили, військових немає, пригнали людей зі зброєю. Телефони, я так розумію, відберуть, і на зв'язок виходити ми не зможемо", - йдеться в уривку з розмови мобілізованого росіянина зі своєю дружиною.

Інший мобілізований у телефонній розмові повідомив матері, що їх просто продали "вагнерівцям".

"Нас тут 150 людей замкнено на вагоноремонтному заводі, нас тупо продали, а ми з цим не погодилися", - розповідав він.

Крім того, 57 осіб зі 170 погодилися підписати контракти з ПВК. Однак вони також більше не виходять на зв'язок.

"Пропонують вступити до ПВК. Нашому офіцеру вдарили по обличчю. Людина, яка вдарила, озброєна охорона. Зараз залякуватимуть. Нас тут тримають силою", - розповів інший росіянин.