Внаслідок російського обстрілу касетними боєприпасами тренувального майданчика українських військовослужбовців у місті Дружківка Краматорського району Донецької області у суботу, 22 липня, отримав поранення оператор медіакомпанії Deutsche Welle Євген Шилко, передає УНН із посиланням на DW.

Як повідомляє видання, атака сталася за 23 кілометри від лінії фронту, о 12.10 за місцевим часом, коли знімальна група DW вела репортаж про підготовку українських військових. Під час обстрілу один службовець ЗСУ загинув, ще декілька отримали серйозні поранення.

Наразі Євген Шилко перебуває в українській лікарні, його стан оцінюється як стабільний. Автомобіль, яким пересувалися журналісти, також отримав пошкодження. За попередніми даними, метою російського обстрілу був тренувальний майданчик українських військових.

"Ми знімали українську армію під час тренування у стрільбі по мішенях, як раптом почули кілька вибухів, - розповідає наш колега, кореспондент DW Матіас Белінгер (Mathias Bölinger). - Ми лягли, послідували нові вибухи, ми побачили, що люди поранені. Згодом українська армія підтвердила, що нас обстріляли касетними боєприпасами".

"Я дуже радий, що життю Євгена Шилка нічого не загрожує, і бажаю йому якнайшвидшого одужання. Журналісти щодня ризикують своїм життям, висвітлюючи російську агресивну війну, - вони заслуговують моєї глибокої поваги і подяки. Незважаючи на всі вживані заходи безпеки і віддаленість від російського фронту," , генеральний директор DW Петер Лімбург (Peter Limbourg).