Російська армія протягом суботи, 9 вересня, намагалася прорвати оборону ЗСУ неподалік від Бахмута.


Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та наступальної операції на півдні України. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 10 вересня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Війська РФ завдали два ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснили понад 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об’єктах країни.

Авіаційних ударів ворога зазнали населені пункти Бударки, Амбарне, Синьківка, Кислівка, Чернещина Харківської області, Новоселівське, Білогорівка Луганської області, Сіверськ, Андріївка, Красногорівка, Старомайорське, Спірне, Веселе, Пречистівка, Золота Нива Донецької області, Роботине, Кам’янка Запорізької області, Архангельське Херсонської області.

 

Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 45 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

 

В районі відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних сил України в районах Берестового, Оріхово-Василівки, Богданівки. Тривають жорсткі бої в районі Кліщіївки. 
 

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу: стримують ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують українську землю. Зокрема, воїни ЗСУ відбили близько 15 атак ворога в районі Мар’їнки. 
 

На Мелітопольському напрямку Сили оборони ведуть наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. 
 

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади противника та наносити успішне ураження по його тилам.
 

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника. Крім того, протиповітряною обороною було знищено три розвідувальні БпЛА.
 

Підрозділи ракетних військ уразили шість артилерійських засобів, один зенітно-ракетний комплекс, район зосередження особового складу та склад паливно-мастильних матеріалів росіян.