Скандал між Кондратюком і Козловським триває вже понад 10 років. Після розірвання співпраці продюсер звинувачує експідопічного в порушенні авторських прав.

Український співак Віталій Козловський, який нині боронить нашу країну від російських загарбників, повідомив, що його колишній продюсер Ігор Кондратюк забирає у нього частку воєнної зарплати. Про це він розповів в Instagram.

Зокрема, він пояснив, що щомісяця з його зарплати стягується певний відсоток коштів на погашення виконавчих повноважень - одна частина на користь Кондратюка, а друга - до держбюджету на погашення штрафу. Військовослужбовець додав, що уже сплатив експродюсеру мільйон гривень, зараз винен йому ще два мільйони.

"Суди і виконавчі провадження з колишнім продюсером тривають понад 10 років. Ці суди - НЕ наслідок порушення якогось контракту. НЕ наслідок того, що я був винен гроші або в мене їх вклали, а я не повернув. Я пішов, не будучи винним ні копійки. Борги виникли вже після. Коли на концертах заспівав свої пісні, емоційно піддавшись закликам багатотисячної публіки, яка цих пісень чекала. Права на них, як не дивно, належали продюсеру. Бо коли співпрацювали, я на тотальній довірі підписував будь-які папери з напуттям: "Твоя справа співати. Документи це просто формальність, підписуй, а по-людськи ми завжди домовимось. Наслідок - судові позови проти мене за порушення авторських прав", - зауважив Козловський.

Крім того артист зауважив, що до Ігоря Кондратюка зверталися з проханням під час проходження військової служби тимчасово зупинити стягнення, однак продюсер відмовив.

"До Кондратюка звернулись з листом із проханням призупинити стягнення на час проходження військової служби. Відповідь була така, що перебування на службі не заважає продовжити стягнення. Ось і все", - пояснив співак.

У свою чергу Ігор Кондратюк у своєму Facebook назвав артиста брехуном.

"Тут один заслужений співак, орденоносець на ім’я Віталій Козловський (далі - ВК) розносить "новину" про те, що я під час війни забираю "левову частку" його, військовослужбовця, зарплатні. Він, як завжди - обманює. Хоча про такого завзятого рецидивіста-обманщика доцільніше вжити слово "бреше". Отже, з моменту постановки ВК на облік в одну з частин Нацгвардії на мою користь згідно виконавчого впровадження стягується 1/5 частина його зарплатні. Стягування робиться згідно з законом. Їх же потрібно виконувати, чи не так? У серпні я отримав 4 608,26 гривень, у вересні - 4 586,70 гривень. Повторюю, це - 20% від нинішньої зарплати ВК", - написав він.

Також експродюсер розповів про те, скільки боргу Козловський йому вже повернув:

"Стосовно загальної ситуації боргів ВК по всіх судових процесах. За 2019 рік ВК сплатив 0,00 грн; 2020 рік - 0,00 грн; 2021 рік - 28 627,11 грн; 2022 рік - 4 981,22 грн і 2023 рік - 9 194,96 грн. Поки що загалом аж 42 803,29 грн. Десь 2% від суми, яку він, нерозумний рецидивіст-порушник авторського права, заборгував. Інформація про суди відкрита, і є в Реєстрі судових рішень, і в реєстрі боржників".

 facebook.com/kondratjukigor