Starshield використовує технологію Starlink та запускає можливості для підтримки національної безпеки.

Компанія SpaceX Ілона Маска підписала першу угоду з Космічними силами США на надання супутникового зв'язку військовим за допомогою системи Starshield. Про це пише Bloomberg.

Повідомляється, що Starshield має підтримувати національну безпеку США за допомогою супутникового спостереження Землі та комунікацій використовуючи наскрізне шифрування та додаткові "криптографічні можливості".

"Передбачається використання послуг зв'язку супутників на низькій навколоземній орбіті. Послугу надаватимуть за допомогою наявних супутників мережі Starlink, що розширить її роль як оборонного підрядника", - повідомляє видання. 

Угода між SpaceX та Космічними силами США розрахована на рік. Максимальні витрати за контрактом - 70 млн. дол. Також, за словами представника ВПС США Енн Стефанек, до 30 вересня компанії буде виділено близько 15 млн. дол. для фінансування 54 "партнерів місії" в армії, військово-морському флоті, ВПС та береговій охороні.

Про створення компанією SpaceX підрозділу Starshield стало відомо у грудні 2022 року. Як заявляв Ілон Маск, Starshield заснована на базі системи супутникового зв'язку Starlink, поступаючись їй за масштабами. Передбачалося, що підрозділ перебуватиме під контролем американського уряду.

ЄС опублікував звіти про те, як технологічні компанії, у тому числі Facebook, Google та TikTok боряться з дезінформацією. Платформа X (раніше Twitter) американського бізнесмена Ілона Маска визнана найбільшим засобом поширення російської брехні та пропаганди.